ØNSKET

ØNSKET

Hun gravede. Det var sværere end det plejede at være. Måske var der alligevel lidt frost i jorden, men det plejede ikke at være umuligt af den grund.

Solen skinnede spagt over Ullerød. Hun var gået i den tro, at der intet var at komme efter, selvom hun altid havde det samme ønske. Måske en dag. Tankerne tumlede. De løb over hinanden som nyfødte dyreunger, der ikke havde lært at gå endnu. Var duften der? Den var fuld af jord og græs og så noget andet. Kunne det være virkeligt denne gang.

Hun havde mødt Theodor, der gik på den anden sid af gaden. Han ville gerne samme vej som hende men fik ikke lov. Han blev rykket forsvarligt i, så der ikke var noget at stille op. Hun knejsede. Selvom de havde en historie sammen, ville hun have sit ønske for sig selv, så det passede hende ganske udmærket.

Hun var gået igennem skoven. De mange træer lavede skygger og lukkede næsten solen ude men lod dog ane, at der var varme i luften trods årstidens strabadser i januar måned. Det gav en tryg følelse af at blive beskyttet i noget afgrænset lyst, nogen der næsten gav en forventningens glæde. Noget overskueligt, der dulmede uroen og tvivlen, noget man kunne blive glad af. Så måske i dag.

Hun havde nået kirkekontoret. Bagved selve kirken lå kirkegården. Det var der, hun var nu. Målet syntes nær. Manden havde sluppet snoren på hende og gik og kiggede sig omkring.

Hun gravede. Der var ikke længere nogen tvivl. Hendes ønske var tæt på. Hun erindrede med gru det tomme madpapir, hun engang fandt efter ihærdig gravning. Det lå under jorden. Det kunne ikke bruges, kun snuses til. Æv for en skuffelse. Det måtte ikke være tilfældet denne gang.

Nu var det der. Ønsket. Det bedste i verden. Hun kunne se benet dukke frem af jorden og gravede som en besat rundt om det, for at få det fri. Denne gang var der gevinst. Hun fik endelig sit ønske opfyldt.

 

15 comments

 1. benseonline · januar 7, 2018

  Kære Anne, Her er det virkelig mystik i luften. Er det en arkeolog som leder efter ben under jorden eller er det en symbolverden hvor ben er et udtryk for noget andet? Denne “hun” har haft et ønske længe. Et ønske om at finde noget. Theodor er en vigtig person for hende. Han går parallelt med hende. De går i skoven. De går på vejen. Hun ender på kirkegården, hvor hun graver. Tænker på et tidligere tilfælde, hvor hun fandt madpapir. Det var en skuffelse. Blev hun spist af med noget hun ikke ville have? Du skriver forførende, og der dukker en masse billeder frem på nethinden. Jeg befinder mig i gådeland. Hvad er det hun leder efter? Hvem er hun. Den varer lidt før jeg knækker gåder. Det virker som om hun finder det hun søger; benet. Jo men nu falder tiøren. Det er jo en hund der finder sit gnaveben 🙂 Nåe, hvor er det fint! Tak for en skøn gådefuld tekst i hundehøjde. khb

  Like

  • annelilleager · januar 7, 2018

   Hej Benedicte

   Tusinde tak for den meget flotte fortolkning af den lille tekst! Den blev jeg virkelig glad for!
   Dejligt at du beskriver, hvordan du læste gennem teksten. Tak!

   Godt fortolket Theodor som at han går parallelt.

   De bedste hilsner fra Anne

   Liked by 1 person

 2. benseonline · januar 7, 2018

  … ja, ja og Theodor bliver trukket i 😉

  Like

 3. millemoses · januar 7, 2018

  Hej Anne
  Rigtig sød fortælling om en “hun(D)” – du holder det næsten helt i tredje person, så jeg ikke før til sidst gætter det er en hund og ikke en hun. Mange søde og gode betragtninger omkring, hvad hunde tænker, for det er jeg sikker på de gør. Havde mange oplevelser med min søns labrador-retriever, der viste mig, at han rent faktisk tænkte og havde sine egne “ønsker”. k h m

  Like

  • annelilleager · januar 7, 2018

   Hej Mille

   Rigtig mange tak for din fine kommentar, som jeg blev glad for!
   En labrador-hund er helt fantastisk med dens lugtesans og bliver jo brugt som narko-hunde. Det var faktisk sådan en, vi havde engang, som fandt en gammelt stykke tomt madpapir 15 cm. under sneen.

   Det skal forestille at være en hun-hund, så begge betegnelser gælder 🙂

   Bedste hilsner fra Anne

   Like

 4. ellaesb · januar 7, 2018

  Hej Anne,
  At Theodor er en hund var lettere gennemskueligt, for han blev rykket forsvarligt i – af sit menneske. Men at “hun” også var en hund holdt du hemmeligt indtil kirkegården. Det er altså der man lufter hund i Usserød? – og det er så forhåbentlig også hunde der graver kødben ned og ikke rester fra sidste begravelse!!
  Det var en sød og finurlig lille nytårshistorie som var beregnet på at give dine medmennesker chancen for at afprøve hjernens funktion efter al juleflæsket.
  Jeg havde lidt mas med sætningen “hun var gået i den tro” og mente, det ville give mere mening at skrive “hun havde gået i den tro” – men efter til sidst at finde ind til sagens kerne, kan jeg godt se, det vel nok kan være korrekt, som du skriver det.
  Godt du kom med Anne, vi vil jo alle så gerne læse nytårshistorier.
  Hilsen Ella

  Like

  • annelilleager · januar 7, 2018

   Hej Ella

   Rigtig mange tak for fin og dejlig respons!
   Forhåbentlig har jeg skrevet ‘Ullerød’ og ikke ‘Usserød’, for det måtte ikke være et eksisterende sted.
   Jeg mener, det er forbudt at tage hunde med på en kirkegård. I hvert fald skal de nok holdes i snor og under opsyn. Men så kunne jeg ikke få en historie ud af det 🙂
   Ja jeg prøvede at lave lidt gåde over historien.
   Du har ret mht. sætningen “hun var gået i den tro”, men jeg mener, det kan bruges. Det er for at få lidt variation fra “hun havde gået … “, som jeg har brugt i afsnittet før og efter.

   De bedste hilsner fra Anne
   NB. Jeg er ved at læse din gode historie!

   Liked by 1 person

 5. marialemming · januar 7, 2018

  Herlig lille historie, Anne! Velskrevet og sjov/grusom! Jeg var fra starten af afsnit 3 med på, at det var en hun-hund – og det er da helt klart et menneske ben, der er ved at dukke op til sidst under gravningen ,eller er det? Jo, det er det, for du skriver i starten, at det er lidt sværere at grave i jorden, end ellers. Det kunne være frosten, men mon ikke det er kisten, hun skal igennem? Og hvis det er tilfældet, så kan man jo tænke lidt over, hvorfor hun altid har ønsket at æde et menneske? Jeg tror,hendes ejer skal være lidt på vagt 🙂
  Tak for en historie med mange facetter.

  Like

 6. annelilleager · januar 7, 2018

  Kære Marie

  Dejlig respons! Tusinde tak for den!
  Du har tolket teksten helt rigtigt og har desuden lagt et par gode vinkler på:
  Den hårde jord, det kunne skyldes kisten – og hvorfor hun altid har ønsket at æde et menneske. Super godt! Haha.
  Ja – måske skulle man overveje at få skiftet sin hund ud – hvis altså det er den, der har de tilbøjeligheder 🙂 !

  De bedste nytårshilsner fra Anne

  Like

 7. benseonline · januar 7, 2018

  Ja nu blev der en ny mystik … “intet kongeligt” … var det en hentydning til den pensionerede prinsgemal? 😉 khb

  Like

  • annelilleager · januar 7, 2018

   Skægt, jeg har lige slettet den samtidig med at denne din kommentar kom ind 🙂 . Jo det var en hentydning til den pensionerede prinsgemal – og måske ikke særlig fin. Den er væk nu.

   Liked by 1 person

 8. ninasander · januar 12, 2018

  Hej Anne
  Jeg vidste fra “Han var blevet trukket i” at det handlede om hunde . Hvor kan livet være enkelt, hvis det største ønske er et kødben! Vi må så bare håbe at det ikke er tante Olgas lårben hun finder. Chancer for, at det er menneske rester din vovse diverterer sig med, er nok ikke ret store. Så dybt graver hunde sjældent Så jeg læser hele historien som en lille fortælling om at få ønsker opfyldt.
  Teksten fungerer fint. Hyggelig læsning . Tak for god underholdning.
  Vh Nina

  Liked by 1 person

 9. annelilleager · januar 13, 2018

  Hej Nina
  Mange tak for god respons!
  Det er også en lille fortælling om at få et ønske opfyldt. Jeg lukkede øjnene og skrev, da jeg havde fået idéen 🙂 .

  Hvor langt ned en hund graver, har jeg ikke styr på – ej heller hvor langt, der er ned til tante Olgas lårben – eller hvordan det foregår under jorden. Men muligheden kunne måske være til stede … Sorry. Det er lidt joke ligesom historien 🙂 .

  Du skal i hvert fald som sagt have tak for dine positive ord om at teksten fungerer, hyggelig læsning og god underholdning.

  De bedste hilsner fra Anne

  Liked by 1 person

 10. mimikirstine · januar 16, 2018

  Hej Anne Super god historie, hvor mine tanker er alle andre steder end ved hunde som jeg kan se der er andre der skriver om. Din tekst er levende, og jeg vil rigtig gerne læse videre !!
  Vh Mimi K

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s