JOMFRUBURET

– Sidder Camilla stadig på sin pind ovenpå i jomfruburet?
Sigurd kigger et øjeblik op fra sportskampen imellem 1. og 2. halvleg og kan gennem døren ud til køkkenet se, at hans kone sidder og løser kryds og tværs i en avis. Hun har vist gættet den færdig, for nu begynder hun at bladre i avisen. Hun gør det altid i den rækkefølge. Han selv bekymrer sig ikke om kryds og tværser.

– Har du læst avisen i dag. Irene løfter hovedet og spørger uden at svare på Sigurds spørgsmål. Hun fortsætter:

– Hvis du kan løsrive dig lidt fra kampen, skal du lige høre teksten på en besynderlig annonce.

– Der er pause, så læs bare løs, svarer Sigurd, – men ved du, om Camilla er på sit værelse?

– Hvorfor det? Irena lyder småirriteret, – hun er altså 25 år, bor hjemme og er altid på sit værelse, hvis hun ikke sidder på kontoret og arbejder. Hun burde gå ud blandt jævnaldrende. Eller bare ud til et eller andet engang imellem. Hvad vil du hende?

– Ligemeget. Du forkæler hende. Hun har det for godt herhjemme.

Camilla er på vej ned ad trappen. Hun sætter sig på det øverste trin og lytter. Her kan forældrene ikke se hende.

– Nå men vil du høre den annonce. Irene trykker med hånden på avissiden, så Sigurd kan gætte, hvor annoncen formodentlig er. – Nu skal du høre:

        “KUN OS TO. Indadvendt, ugift, barnløs og venneløs kvinde søges af ditto mand, 71 år. Min hele fokus vil være dig og os, som din på mig og dig. Har bil. Billetmrk. KD1499.”

– Han må have styrtende med penge den nærrige gamling. Irene fortsætter: – Han må være et top egoistisk gammelt fjols, der har glemt, hvordan verden ser ud. Kan du forestille dig en kvinde hoppe på den?

– Hvem ved? Hvorfor kigger du efter kontaktannoncer? Kampen er begyndt. Kan vi ikke snakke om det bag efter?
Sigurd skruer op for lyden på tv-et.

Camilla lister tilbage på sit værelse. Som om det er lykken at blive i det her bur på 1. sal hos sin mor og far, tænker hun. Men hun er nødt til det, for hun sparer i hemmelighed penge sammen. Hun vil emigrere. Vil bosætte sig i New Zealand. Hun har gennem nettet fundet Mickael, og har gennem ham hørt og læst om New Zealand.

Avisen? Annoncen? Hun får en idé. Hun husker, billetmærket var KD1499. Og i baghovedet lyder hendes mors ord: “Han må have styrtende med penge den nærrige gamling.”
Så sætter hun sig hen til sin bærbare og skriver:

Kære “kun os to”.

Måske er jeg den rette for dig. Du lyder som om, du kunne være noget for mig. Jeg er ensom og isoleret og uden venner. Sidder i mit jomfrubur her hos mine forældre. Mine kollegaer synes, jeg er underlig. Jeg har ingen børn og har aldrig haft en kæreste.
Man siger, jeg ser godt ud. Jeg er 25 år og kan regne ud, at jeg kunne være dit barnebarn i alder, men alderen betyder ingenting for mig.
Hvis du gerne vil have en date med mig, kan vi mødes om 14 dage fra i dag på Cafe den store ulv kl 14. Jeg tager tre røde studenter nelliker med, og du kan gøre det samme, så vi kan finde hinanden. Jeg håber vi ses.

Kærlige hilsener
Den ensomme i jomfruburet.  

Fjorten dage senere står Camilla udenfor Cafe den Store Ulv. Hun har nellikerne gemt i en plasticpose. Hun vil gerne se ham an før konfrontationen, hvis han altså er kommet. Jo, derhenne ligger tre røde studenternelliker fremme på et bord foran en mand. Hun træder ind. Han kigger op og får øje på hende. Hun tager nellikerne op og går hen og sætter sig overfor ham.
Hun ser i et blik, at han er korpulent, næsten skallet, og at ansigtet er løst i huden. Første indtryk. Men det var hun forberedt på. Hans øjne er venlige og lidt undrende.

2 comments

 1. jesperodlp · januar 12, 2017

  Hej Anne
  Er dette ikke kun indledningen? Den er så fin, jeg bliver virkelig spændt. Du har stillet HP op over for to andre grupperinger, nemlig forældrene og manden. Går det godt med manden vil det gå skidt med forældrene, og omvendt. Jeg ville gerne lære at stille en indledning op på den måde, du gør det superbt.
  Kh
  Jesper o

  Like

 2. annelilleager · januar 12, 2017

  Hej Jesper.
  Tusinde tak for de gode ord! Jeg var selv meget usikker på, om teksten overhovedet gik an.
  Det er jo en indledning men på den måde, at den burde nære fantasi hos læseren til fortsættelse. Derfor har jeg lagt nogle spor ud og været så flabet at stoppe, hvor handlingen egentlig begynder.
  Tak for din læsning og som altid gode forståelse for teksten!
  De bedste hilsner fra Anne

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s