PARALLELLERNES UNIVERS

Stakke var kun 12 år, da han blev millionær. Han købte en hund for pengene. Det var en smart og ubrugelig hund, som på ingen måde havde noget med virkeligheden at gøre. Da der var gået 5 år, var Stakke blevet 17 år og havde gået tur med hunden i alle årene.

Hunden hed for øvrigt Lurifax. Den havde en hemmelighed. Den var magisk. Den kunne gø som en almindelig hund men den kunne også kvække som en ægte skrubtusse og synge som en stær.

Det så besynderligt ud, når Lurifax sang som en stær. Han var med årene blevet en velvoksen labrador af udseende. Alligevel var der ikke et menneske, der kunne finde ud af, at det var ham, der stod og sang som en stær, selvom han nærmest stod i vejen for fugle og andet godt, som folk troede sang. Alle gloede op i luften lige forbi ham, og det var uhyggeligt opslidende.

De eneste, der var opmærksomme på hans meget smukke sang, var stærene, som var utilfredse med hans udseende. De syntes også, at hans fjer så underlige ud. De ville i hvert fald ikke giftes med ham. De piger var meget kræsne. Lurifax mente på sin side heller ikke, de kunne smage særlig godt.

Når han kvækkede, var skrubtusserne ligeglade. De troede slet ikke på ham, så det kunne sådan set være lige meget.

Stakke gik for et hundrede og syttende gang og overvejede at tjene penge på Lurifax, men vidste ikke hvordan. Så skulle hunden også klippes, redes og se fin ud. Og det gik den aldrig med til.

En sen aften, da de begge var ude at gå, og Stakke var helt overbebyrdet af bekymringer over problemet, mødte de Mette. Lurifax gøede som en hund for at blive lagt mærke til.

Mette kløede ham bag øret og begyndte at fløjte som en stær. Det var sært, tænkte både Lurifax og Stakke, stære plejer da ikke at fløjte om aftenen. Men uden at tænke over det, fortsatte Lurifax med at fløjte stære-melodien, som Mette var begyndt på. De fløjtede i kor. Mette fandt det underligt men meget sjovt, at hun var blevet så dygtig til at fløjte som en stær, at en anden stær fløjtede med. En ægte stær vågnede af sin søvn og faldt ned fra pinden af forbavselse.

Så var det, at Lurifax lagde sig ned med ørerne over øjnene og hev Stakke i buksebenet, så bukserne røg ned og han måtte hive dem op igen. Mette begyndte at grine, og Stakke opgav at fri til hende.

Senere blev Stakke omgivet af mange damer, som gerne ville se Lurifax, fordi han altid gik med ørerne over øjnene.
Han var blevet en langøret hundeagtighed med skjulte talenter.

10 comments

 1. benseonline · marts 21, 2016

  Hej Anne,

  Sikke nogle sjove indfald du har i din historie. Det er som om navnet Stakke insisterer på at det her ikke kan være en almindelig fortælling, men det er vel heller ikke helt almindeligt at vinde en million når man kun er 12. og det er som om indledningen heller ikke kan føre til noget sørgeligt … altså ikke rigtig sørgeligt … helt enkelt fordi Stakke var kun 12 år da verden blev fuld af magi. Det er da helt klolosalt at der ikke skal mere til at skabe sjov og ballade på siderne.

  Ja men jeg håber da at Stakke og Mette og Lurifax får mange gode år sammen og at de fortsætter med at gå lange ture og taler med dyrene og med nysgerrige hundeelskende damer.

  Jeg følte mig godt underholdt af din historie, Anne – rablende? – absolut! – overraskende og skruet.
  Tak for det.

  KH Bense

  Like

  • annelilleager · marts 22, 2016

   Hej Bense
   Så mange gange varm tak for de fine ord om min umulige historie! Jeg var tæt på at underskrive den med “Stakke 5C” men syntes dog, den skulle stå foruden 🙂 .
   De bedste hilsner fra Anne

   Liked by 1 person

 2. Helle Tolstoj · marts 21, 2016

  Ha, ha en sjov historie om Stakke og den dyre hund Lurifax. Fantastisk med alle de skøre indfald. Tak for en herlig historie. 🙂

  Like

  • annelilleager · marts 22, 2016

   Tak Helle for at kigge ind her og jeg er glad for, at du syntes, historien var sjov!
   De bedste hilsner fra Anne

   Like

 3. ninasander · marts 22, 2016

  Finurlig fortælling om Stakke og Lurifax. Stakke vandt de mange penge, de qua hunden gav ham adgang til et æventyrligt univers, hvor alt er muligt,men desværre er det som om dette parallelle univers blokerer for virklighedens univers, her går alt hen og bliver umuligt, og det er jo ikke så godt, så din fortælling er ikke en lykkelig fortælling,
  men den er dejligt underholdende.
  Vh NIna

  Like

  • annelilleager · marts 22, 2016

   Hej Ninna
   Mange tak for din tolkning af historien! Der er noget om, at de to universer, som jeg har fået fremstillet dem, blokerer for hinanden og gør historien en smule ulykkelig. Jeg mener dog, at samme to universer godt kan følges ad, men – det har Lurifax bare ikke opdaget. Teksten er et udkast fra en sen aften, og den bør nok revideres kraftigt, hvis den ikke kun skal være skrevet for sjov, hvad den foreløbig er.
   De bedste hilsner fra Anne

   Like

 4. cduhrskov · marts 22, 2016

  Hej Anne.

  Ej sådan en hund vil jeg da også have. Flot, underholdende tekst med et strejf af magi og dejlige billeder. Knæsne stær, der ikke kan se en god “mand” og ligegyldige skrubtusser, der ikke tror på andet end deres egen art. Jov jov. Du fik vist det hele med ;). Tak for smilet.

  Kh Uhrskov

  Like

  • annelilleager · marts 22, 2016

   Hej Uhrskov
   Rigtig mange tak for de fine fortolkninger! Du har fået hele essensen med! Jeg er glad for, at den fik smilet frem!
   De bedste hilsner fra Anne

   Like

 5. finnwilkenswordpress · marts 29, 2016

  God og kraftfuld indledning med gevinsten og Lurifax. Så er vi i gang! Din fantasi kører bare derudad, og jeg må mene, at disse små skøre historier gør både skribenten og læseren glade og opløftede. Dejligt, at Stakke senere har adgang til mange damer 😉

  Liked by 1 person

  • annelilleager · marts 31, 2016

   Jaa – han skal da i det mindste have damer, når han bliver så gammel, at han får forstand på dem 🙂 Om det nogen sinde lykkes for Lurifax er hen i det uvisse.
   Mange tak for respons på den lille tossede historie!

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s