THAILAND

Det var et ordspil, der gav nedenstående ord til teksten:

Blokering, tarmslyng, stum, fidus, tankefri, trække, påske, bekvemmelighed, hæk, gear, synger, overdrive, blåskimmel, subjektiv, liv, hviner, kreativitet, unik, zebra, tissemand, fare, pege, føde, vrøvl, samling, fri, kunst, vindue, bevæge, leve, syltede, nærvær, fremmedord, av, hysteri, gennemkiggelighed, gennemse, gnaske, blå, gammelt, pseudokunst, æble, sekunder, slot, synge, mælkesnitter, dråbevis, fødder, sørger, svimle, stå, harddisk, Thailand, synger stjerne, klaver, henslænge, oppe.

(PRØV SELV 🙂 )

________________________________________________________________________

Zebraen står og gnasker føde i sig. Den spiser af naboens hæk, der ligger ud til stien. Det er ikke en blåskimmel, hvilket ville være et helt urealistisk syn, da skimmeloste af den art sjældent fortærer grønne blade med mindre, ostene bevæger sig hen mod en ukendt biologisk udvikling.
Men en han er zebraen. Det kan man se på tissemanden.

Lige nu spiser han bladene af hækken, men hans livret er mælkesnitter. Det var en turist, der for bekvemmelighedens skyld slængte en halvspist mælkesnitte hen til ham. Siden har Thailand, som zebraen hedder, gjort vrøvl, hvis der ikke har været mindst en mælkesnitte om dagen til hans frokost.

Det kræver nærvær og kreativ fritænkning af ejeren at have sådan en zebra. F.eks. er Thailand helt hysterisk med, hvordan man vasker ham. Så demonstrerer han med mulen, at det skal være stribe for stribe, der skal vaskes. Kommer man en anelse ud over striberne, er der straks vrøvl med ham.
Det er fordi, han aldrig glemmer, at han engang havde en ejer, der brugte maling på ham og lod det falde i dråbevis ned ad ham. Thailand kom til at spejle sig selv i et vindue, imens der stod en hel samling mennesker og kiggede på ham stum af overraskelse. Han lignede et firbenet påskeæg med tud og hale.
Det blev for meget for hans selvværd. Det svimlede for ham. Han påstod, han havde fået tarmslyng, som er meget farligt for en zebra. Han klaskede bogstavelig talt sammen.
Da det også var påske, mente publikum, der måtte være en fidus bag. De betalte derfor tankeløst et par kroner for synet af et sammenklappet zebra-æg til den fremsatte hat
Ejeren forsvarede sig overfor Thailand med, at det var pseudokunst og brugte nogle andre fine fremmedord.

Ejeren, som trods alt holdt af Thailand, havde først kun dennes subjektive vurdering og sørgede over den stakkels zebras skæbne.
Men med en grundig gennemkiggelighed og med undersøgelser på zebraens hjerne-harddisk opdagede han, at det var ren forskrækkelse, zebraen led af.

Da Thailand kom lidt op i gear igen, begyndte han at interesserer sig for kunst for at forstå, hvad han havde været udsat for. Han var oppe hele natten for at se på stjerner, og han begyndte at lytte til klavermusikkens blå toner. Han så slotte for sig og guffede æbler, der blev til installationskunst, når de kom ud den anden vej af ham. Det gik fint indtil ejeren plukkede alle æblerne og syltede dem.
Dét pegede kun én vej for Thailands fremtid:

Han hvinede og vrinskede og sprængte alle blokeringer, seletøj og hegn, trådte sin ejer over fødderne og løb alt hvad han kunne, indtil han nåede haven her, hvor naboens hæk har dejlige grønne blade, og hans nye ejer giver ham mælkesnitter hver dag til frokost, og hvor han bliver vasket hensynsfuldt i stribevis.

Der står en zebra …

 

10 comments

 1. judithmarli · november 13, 2015

  Hej Anne.
  Jeg farer op og ned fra tekst til ordene øverst. Ha-ha. Jeg må prøve det her en gang. Du har jo fået en rigtig sjov historie op at stå, med Thailand. Hvor er det bare genialt. En rigtig god vrøvlehistorie. Jeg sidder og smågriner. Min svigermor lavede så mange historier på den måde, da børnene var små. Børnene kom med ord, eller små sætninger som hun lavede histrorierne ud fra.Havde helt glemt det, for det er så mange, mange år siden. Så du fik lige nogle skønne minder bragt frem hos mig.
  Kh Marli.

  Liked by 1 person

 2. annelilleager · november 13, 2015

  Hej Marli
  Tusinde tak for, at jeg har fået nogle gode minder frem hos dig og for din gode respons!
  Ja – det er bare at nedfældet nogle uafhængige ord og så prøve at bygge en historie over dem 🙂 Det er sjovt.
  Bedste hilsner fra Anne

  Like

 3. jesperodlp · november 13, 2015

  Hej Anne
  Hvem har været i Thailand? en mælkesnitte. Nå, jesper, vær lidt seriøs. Hvor er det en herlig historie du har fundet på. HP er en zebra – selvfølgelig, vi har haft så mange mennesker som hp’er. Din tekst kan minde om mit eget udgangspunkt nogle gange når jeg skal skrive en historie, så må jeg dykke ned i en urskov af ord og finde historien, for jeg vil nødig tabe milles tålmodighed.

  Jeg nød at læse din historie, nød tankefriheden, nød at intet socialrealistisk kunne ramme mig, kun den rene fantasi. Historien er også en inspiration hvis man vil skrive noget men ikke kan komme i gang: gør som Anne med zebraen!
  kh jesper o

  Like

  • annelilleager · november 14, 2015

   Hej Jesper

   Det glæder mig meget, at du nød historien og tankefriheden i den! Tusinde tak for det!
   Det er rart, hvis andre forstår, hvad man mener, når man skriver, men der må heller ikke blive tale om ensrettethed, som du vist var inde på et andet sted. Så mille ma. må have lidt tålmodighed med os 🙂 .

   Jo såmænd. Jeg tror godt min zebra kunne finde på at spise mælkesnitter i Thailand 🙂 .

   Tak for dejlig læsning!

   Bedste hilsner fra Anne

   Liked by 1 person

 4. ellaesb · november 14, 2015

  Hej Anne,
  Du kommer vidt omkring. Spekulerer på, om du “prøver dig selv af”, nu der er lejlighed til det? Eller arbejder din fantasi bare på højtryk derudaf? Som jeg husker det, har du tidligere skrevet mere jordbundet, noget som muligvis kunne relateres til noget erfaringsmæssigt, men i de seneste uger har du godt nok ført dine læsere vidt omkring. Det er noget af en overraskelse at åbne op på din side.
  Og oplægget til “vrøvlehistorien” her er en god mulighed for at prøve fantasiens grænser af. Og grænserne er vide, erfarer man, når man læser historien om en zebra, der kan hedde Thailand. Nu har jeg ikke kontrolleret, om du brugte alle stikordene, men det behøves jo heller ikke. For idéen er god, og det er hovedsagen.
  Hilsen Ella

  Like

  • annelilleager · november 14, 2015

   Hej Ella

   Du skal have rigtig mange tak for læsning og dine betragtninger over det at skrive.
   Somme tider synes jeg, det giver større mening at skrive uden at relatere direkte til fakta, ligesom et digt, hvor man kan sige meget i få ord. Dette gælder dog ikke teksten på denne side. Den er skrevet lidt for sjov. Og det var sjovt at skrive den.

   De bedste hilsner fra Anne

   Liked by 1 person

 5. mimikirstine · november 15, 2015

  Hej Anne
  Hvor er den god, jeg var i den grad underholdt, Tak for den.

  Mvh
  Mimi

  Like

 6. annelilleager · november 16, 2015

  Hej Mimi
  Tusinde tak! Det glæder mig meget 🙂 !
  Bedste hilsner fra Anne

  Like

 7. Amanda Gyldenlyng · november 17, 2015

  Hej Anne.

  Skør og skæg historie-
  Herligt med en zebra som hp. og interessant, at den er bygget omkring stikord, Det har jeg prøvet, men vist ikke med så mange af slagsen.
  Jeg ventede mig en noget anden historie, da jeg så titlen, men den her var en skøn overraskelse.
  Og faktisk er opgaven ovenikøbet løst. Endda både A og B 😉
  Jegkom da til at grine ;-0

  Vh. Amanda

  Like

 8. annelilleager · november 18, 2015

  Hej Amanda
  Dejligt at du kom til at grine!
  Tusinde tak for læsning og de gode ord!
  Bedste hilsner fra Anne

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s